Forandringsprocesser for vanedyr

Forandring er sjældent nemt for os som mennesker, da vi er vanedyr. Men ofte er forandringer nødvendige for at kunne komme fremad. Dette gælder arbejdslivet såvel som privatlivet. Forandring er især nødvendigt for at kunne følge med som virksomhed. Uden forandringer falder man nemt i vanedannende opførsel og begynder at falde bag ved konkurrenterne. Vaner er praktiske og behagelige, indtil de ikke er det.

Vi tilbyder forløb med bl.a. forandringsprocesser, der hjælper jer med at holde gang i innovationen og udviklingen. Ved hjælp af erfarne specialister og en række fagligt solide metoder kan I gøre forandringsprocesser nemmere og endda sjove.

Hvad er en forandringsproces?

Som definition er forandring når noget tager en anden form, karakter eller egenskab. Vores verden er i konstant forandring, især i nyere tid. Forandring er et grundvilkår for at overleve og er derfor utroligt vigtigt ikke at modstå. Det handler ikke om at være revolutionær hver dag i din virksomhed. Det handler mere om at få nogle værktøjer, der lader jer implementere små ændringer i virksomhedens hverdag, skridt for skridt så fremtiden ser anderledes og bedre ud.

Det er derfor vi kalder det for en proces. Forandring i en virksomhed kan være så kompleks som introduktionen af et nyt program eller nye arbejdsrutiner, eller så simpelt som en madordning eller nye uniformer.

Forandringsprocesser starter med en åben dialog

Det er vigtigt som virksomhed at skabe et åbent rum, hvor fri dialog om forandringerne kan foregå. På den måde kan vi skabe grundig og konstruktiv kritik af de nye arbejdsmiljøer. Dårlige forandringer er selvfølgelig også en risiko. Det er derfor meget vigtigt at kvalitetssikre ændringerne med kritik og nøje overvejelse fra alle ansatte.

Einstein sagde engang “Vi kan ikke løse problemer ved at benytte den samme tankegang vi brugte til at skabe dem”. Derfor er forandringsprocesser essentielle for virksomheder.