Hvad er strategiprocesser?

Strategiprocesser er forskellige arbejdsmetoder man som virksomhed kan bruge til at udarbejde strategier, der skal optimere firmaet internt og eksternt afhængig af hvilke metoder, der gøres brug af. Disse strategier udarbejdes bl.a. ved at danne et overordnet og præcist billede af virksomheden og medarbejderne deri. På den måde danner vi mål og strategiprocesser til at nå disse mål.

Forskellige typer strategiprocesser

Afhængig af hvilken type, der er behov for i virksomheden, kan vi gå mange veje med diverse metoder og arbejdsformer. Hvis problemet er miljøet og arbejdsforholdene kan det være meget behjælpelig med forarbejde og processer, hvor vi gennemgår hverdagen og tendenser på arbejdspladsen, så vi kan udarbejde en plan derfra.

Har I brug for mere forretningsorienterede strategiprocesser vil vi selvfølgelig tackle problemet med en anden fremgangsmåde. En meget ordinær og brugbar strategimetode er SWOT (styrker, svagheder, muligheder og trusler). Som udgangspunkt er den meget effektiv og kan hjælpe med at identificere vigtige aspekter af virksomheden.

Hvad er målet?

Meningen med forløbet er at give jer, som virksomhed og ansatte, en indsigt i nogle arbejdsmetoder I måske ikke har stiftet så meget bekendtskab med. På den måde får I et nyt skillset, der ikke kun gavner jer, men også jeres virksomhed, da metoderne vi gennemgår kan bruges i flere aspekter af arbejdsmiljøet.

Er der interesse for et mere dybdegående fokus på arbejdsmiljøet og de psykiske underemner, tilbyder jeg også min ekspertise indenfor psykiske arbejdsmiljø, hvor vi fokuserer på problemerne i arbejdsmiljøet og måder, vi kan modarbejde dem på.

Sådan finder vi de rette strategiprocesser for jer

Når vi udarbejder strategiprocesser tager vi udgangspunkt i jeres virksomhed og problemstilling. Herfra identificerer vi kerneområder efterfulgt af løsningsorienteret arbejdsmetoder.

Hvor lang tid tager det?

Hvert forløb udvikles i samarbejde med jer og er typisk projektbaseret. Længden af forløbet aftales med jer afhængig af jeres behov, ønsker og ud fra vores faglige vurderinger.